Simpel methode rust en ruimte in je hoofd kaap

Over Stresspraktijk

Uiteindelijk is alles SIMPEL

Missie

Stresspraktijk maakt je leven makkelijker, met simpele handvatten weer rust en ruimte in je hoofd en zin in je leven hebben.

Wat als je:

 1. doelen alsmaar onbereikbaar blijven;
 2. geen zin meer hebt om leuke activiteiten doen;
 3. al moe wordt wanneer je aan sporten denkt;
 4. vaak verdrietig bent;
 5. zoveel moet;
 6. nergens meer om kan lachen;
 7. geen rust meer ervaart;
 8. je zo moe voelt dat alles je moeite kost;
 9. opziet tegen de dag als je wakker wordt;
 10. baalt van wat je in de spiegel ziet;
 11. nooit tevreden bent;
 12. zoveel drukte in je hoofd.
 13. Wat als stress je leven bepaalt en je dagelijks functioneren belemmert?

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van gevoelens die mensen ervaren voordat ze zich melden bij de Stresspraktijk.

We kunnen je hier niet vertellen wat voor jou de oplossing is omdat jij uniek bent en jou behoefte en de invulling daarvan zich in jou bevinden.

We kunnen wel aangeven wat mensen ervaren NA de Stresspraktijk:

 • Ik ben blij met mezelf en trots op wat ik doe;
 • Ik heb weer zin in de dag, in mijn werk, mijn gezin;
 • Ik kan weer genieten van wat ik meemaak;
 • Ik leef veel meer in het nu;
 • Het lijkt wel of ik in een continue positieve flow zit;
 • Mijn verdriet overheerst niet meer, ik kan soms nog wel verdrietig zijn maar ik  kan ook weer blij zijn;
 • Ik slaap goed
 • Eindelijk ben ik die 10 kilo afgevallen wat me eerder nooit gelukt is;
 • Ik heb verwerkt waar ik al heel lang niet meer aan wilde denken en daarom kan ik nu weer genieten;
 • Ik voel rust en ruimte in mijn hoofd en sta open voor nieuwe gebeurtenissen.

Dit zijn zomaar wat mogelijke uitkomsten.

Leer je gedachten, gevoelens en emoties  begrijpen en accepteren en help jezelf nu en in de toekomst.

Weg met stress en vindt jou uitkomst in de Stresspraktijk, wij helpen je er bij.

Neem contact op voor een eerste afspraak inclusief intake.

info@stresspraktijk.com of 0618550356

Wat doen we als psychosociaal therapeut/counselor?

Als psychosociaal therapeut/counselor zijn wij opgeleid om cliënten te helpen bij het verwerken van emotionele problemen en het omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven. Onze aanpak is gericht op het begrijpen van de unieke ervaringen en situatie van de cliënt en samen te werken om gedachten, gevoelens en gedrag op een gezonde manier te verwerken.

We maken gebruik van verschillende methoden afhankelijk van de specifieke behoeften van de cliënt. Het belangrijkste doel is om een veilige en professionele omgeving te creëren waarin de cliënt zich gehoord en gezien voelt, en waar de cliënt informatie kan delen zonder angst voor oordeel. 

Wij geloven dat iedere persoon uniek is en daarom zijn wij ervan overtuigd dat het belangrijk is om aan te sluiten bij wat jij nodig hebt. Samen gaan aan de slag met jouw belemmerende patronen en dieper liggende blokkades. De behandelmethodes die wij geïntegreerd hebben helpen je om nieuwe vaardigheden te leren, zodat je weer kan genieten van jezelf, anderen en de wereld om je heen. Je leert om je gevoelens vollediger te ervaren, je gedachten te verhelderen en je gedrag effectiever te maken, zodat je weer vol in het leven kan staan en kan doen wat belangrijk is voor jou. Hierdoor wordt je leven waardevoller en ervaar je uiteindelijk meer geluk en voldoening.

Binnen de sessies maken we gebruik van opdrachten, aandacht gerichte oefeningen (mindfulness), metaforen en verhalen om de begeleiding te ondersteunen. Metaforen zijn herkenbare en beeldende verhalen die je bewust maken van de situatie. Dit maakt de behandeling veelzijdig, afwisselend en luchtig. Ook geven we oefeningen mee voor thuis, zodat je tussen de sessies door inzichten kan vergroten en nieuwe ervaringen op kan doen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze combinatie van technieken en oefeningen je kan helpen om beter om te gaan met emotionele stress en gedragsproblemen en om een betere kwaliteit van leven te verkrijgen.

Specialisaties:

Natalie Heijnen:

 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
 • EMDR traumaverwerking, Eye Movement Desensitization and Reprocessing
 • Emotionally Focussed Therapy (EFT)
 • Neurolinguïstisch programmeren (NLP)
 • Emotieregulatie ook m.b.t. voeding
 • Oplossingsgerichte gespreksvoering
 • Vitaliteit
 • Gespreksmethodiek

Berbel Veth:

 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
 • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
 • Multiple Brain Integration Techniques (mBIT)
 • Gespreksmethodiek
 • HSP Coach
 • Taakgerichte hulpverlening 


Ons team

Natalie Heijnen Psychosociaal Counselor

Natalie Heijnen

Psychosociaal Counselor

Mijn naam is Natalie Heijnen en naast Psychosociaal Counselor ben ik ook moeder, partner, hou ik van sporten, buiten zijn, lekker eten. Ik ben enthousiast en doelgericht in alles wat ik doe en ik hou zaken graag simpel.

Vandaar ook mijn motto: Alles is simpel. Als je iets namelijk kent en weet toe te passen is het niet moeilijk meer. En zo werkt het ook in je hoofd.

Waarom wil ik jou helpen? Wat is mijn motivatie geweest om psychosociaal counselor te worden?

Ik ben van nature positief ingesteld en zie uitdagingen in plaats van problemen, ben doelgericht en enthousiast. Langzamerhand ben ik erachter gekomen dat het best handig is om deze eigenschappen van nature te bezitten en heb ook gemerkt dat dit niet voor iedereen zo is.

Ik wil mijn talent graag met je delen.

Ook ik heb te maken met tegenslagen, ook mijn leven wordt gekenmerkt door belangrijke levensgebeurtenissen die de nodige impact hebben. Ik ben er door deze levenslessen achter gekomen dat ik daar voor mijzelf goed mee om kan gaan. Dat ik mijn emoties onder controle heb of krijg en verwerk, dat ik kan accepteren wat er gebeurt, dat ik kan loslaten, dat ik altijd nieuwe kansen en mogelijkheden zie, dat ik heb ervaren dat het menselijke lichaam een enorm vermogen tot herstel heeft, dat ik mijn doelen linksom- of rechtsom bereik. Dat ik zelf regie heb en verantwoordelijk ben voor mijn gedrag. Dat mijn gedachten niet te bepalen zijn, maar wel hoe ik er mee omga. Dit betekent niet dat ik alles maar leuk vind, nooit eens iets met tegenzin doe, maar wel dat ik een enorme veerkracht heb om het beste te maken van wat mogelijk is.

Kortom: Ik ben in beweging en mijn leven is in balans.

Mijn krachten wil ik inzetten om jou te helpen dit ook te leren. Zodat ook jij ontdekt wat jij nodig hebt  om dat geluk te ervaren.

Daarom wil ik als psychosociaal counselor jou helpen, zodat ook jij kunt omgaan met de levensgebeurtenissen die er altijd voor iedereen zullen zijn en komen en waar je geen invloed op hebt, maar die jou geluk niet in de weg staan.

Berbel Veth

Psychosociaal therapeut


Mijn naam is Berbel Veth en naast psychosociaal therapeut ben ik getrouwd met mijn man en trotste moeder van 2 geweldige zoons. Ik geniet ervan om samen met mijn gezin erop uit te trekken en samen mooie momenten te beleven. Daarnaast houd ik van sporten en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Lekker eten en gezelligheid met vrienden mag zeker niet ontbreken. Ik ben graag in verbinding met anderen want dat voelt zinvol en waardevol.

Mijn passie om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling is al op vrij jonge leeftijd ontstaan. Ik heb al vroeg in mijn leven te maken gehad met impactvolle gebeurtenissen en uitdagende levenslessen. Ik heb dierbaren verloren, intens verdriet gekend en de kracht in mezelf moeten vinden om op te staan en door te gaan. In dit proces heb ik geleerd dat alleen ikzelf invloed kan uitoefenen op mijn leven door zelf de regie te nemen en in actie te komen. Dit was echt niet altijd makkelijk, maar met vallen en opstaan erg leerzaam. Ik kwam er achter dat ik veerkrachtiger ben dan ik dacht, want hoe meer ik de regie nam hoe meer ik in mijn kracht kwam te staan en richting kon gaan geven aan een voor mij waardevol leven. 

"Het leven gaat niet over wachten tot de storm voorbij is, het gaat over leren dansen in de regen."


Het is namelijk zo dat wanneer we zelf verantwoordelijkheid nemen voor onze gedachten, gevoelens en gedrag, we in staat zijn om veranderingen aan te brengen wanneer ons leven daarom vraagt. We zijn niet overgeleverd aan het leven, we zijn geen toeschouwer van ons leven, we spelen de hoofdrol! 

Heb jij het gevoel dat jouw leven niet meer loopt zoals je dat graag zou willen, zit je vast in een bepaald patroon en lukt het maar niet om dit te doorbreken? Worstel je met moeilijke gedachten en gevoelens, nare herinneringen of lichamelijke sensaties? En verlang je er naar om ruimte te voelen om contact te maken met wat voor jou ECHT belangrijk is, zodat je keuzes kunt gaan maken die leiden naar een waardevol leven?


Is dit herkenbaar voor je? Weet dat veel mensen dit gevoel kennen en er op een of andere manier last van hebben. Het leven is soms moeilijk en iedereen krijgt te maken met tegenslagen, maar de geruststellende gedacht is dat je wel kunt leren om te gaan met de impact en invloed van pijnlijke gedachten en gebeurtenissen en zo toch een betekenisvol leven kun leiden. Ik ga graag me je aan de slag en leer je op een andere manier om te gaan met jouw gedachten en gevoelens, zodat het je leven niet meer beheerst. We onderzoeken belemmerende patronen, dieper liggende blokkades en je leert om weer wat meer in verbinding te komen met jezelf, zodat je je weer  bewust wordt van wie je bent, wat je kunt en wat je wil in het leven. Hierdoor ga je ontdekken wat echt belangrijk voor je is en kun je vervolgens stappen gaan zetten naar een waardevol leven.